Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ:

Rsn & Band – “Τελευταίο Ταξίδι”: Η Live παρουσίαση του soundtrack του ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου “Τελευταίο Ταξίδι”, με ταυτόχρονη προβολή της ταινίας, μεταφέρεται για την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024. 

 

φωτογραφία με την μπάντα on stage από την παρουσίαση του πρότζεκτ στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

Rsn & Band – “Τελευταίο Ταξίδι”

Live παρουσίαση του soundtrack του ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου, με ταυτόχρονη προβολή της ταινίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Οίτης 2024.

 

 

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου ο Έλληνας μουσικός παραγωγός και DJ, Rsn (κατά κόσμον Άρης Αζιλαζιάν), με την συνοδεία δύο μουσικών θα παρουσιάσουν ζωντανά το soundtrack της βραβευμένης ταινίας του Άρη Χατζηστεφάνου “Τελευταίο Ταξίδι”.

 

Ένα έργο διάρκειας μίας ώρας, το οποίο γυρίστηκε στην Ιαπωνία, αφιερωμένο στο τελευταίο ταξίδι του Νίκου Καζαντζάκη στην χώρα της Άπω Ανατολής. Ο δίσκος γεφυρώνει την απόσταση Ελλάδας – Ιαπωνίας, έχοντας επιρροές και από τις δύο αυτές κουλτούρες, ενώ στην αφήγηση ακούγονται οι φωνές των Γιάννη Αγγελάκα και Όλιας Λαζαρίδου. Synthesizers, Drum Machines, Samplers, Effects συνδυάζονται με φυσικά όργανα, ενώ η ταυτόχρονη προβολή της ταινίας, σε συνδυασμό με την μαγική τοποθεσία του Τόπου Τεχνών “Χώρα”, συνθέτουν μια μοναδική συνθήκη.

Επί σκηνής θα βρίσκονται 4 άτομα με την μπάντα να αποτελείται από κιθάρα, πιάνο, synthesizer και βιόλα.

φωτογραφία με την μπάντα on stage από την παρουσίαση του πρότζεκτ στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

Λίγα λόγια για την ταινία:

O Αρης Χατζηστεφάνου ακολουθεί τα βήματα του Καζαντζάκη σε δυο ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία, πριν και μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. H κάμερα “σχολιάζει” την εικόνα της σύγχρονης Ιαπωνίας και ολόκληρου του κόσμου, προσθέτοντας στιγμιότυπα από anime, video games και ιαπωνικά manga. Οι παλιοί «κουλήδες» αφήνουν τις χειράμαξες και ανεβαίνουν στα ποδήλατα της Uber-Eats και της διαμοιραστικής οικονομίας ενώ ιερόδουλες στέκονται στα ίδια πεζοδρόμια που κάποτε ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ στην ταινία Metropolis. Υπερδυνάμεις συγκρούονται για την κυριαρχία στην Ανατολική Ασία με φόντο – τότε όπως και τώρα – μια πανδημία, η οποία το 1957 στοίχισε τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.

 

 

Πληροφορίες εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 10€ – Προπώληση ηλεκτρονικά από την more.com

 

Πληροφορίες / κρατήσεις: 6936995142 / 6936994980