Φόρτωση Εκδηλώσεις

 

Το 16ο Φεστιβάλ Οίτης θα φιλοξενήσει γνωστούς άγνωστους και ασήμαντους σημαντικούς δημιουργούς. Δημιουργούς που δεν το γνωρίζουν, που δεν το υποψιάζονται. Καλλιτέχνες που δεν τολμούν να δουν ότι η ζωή τους είναι μια ιστορία, ένα έργο. Ανθρώπους που για πρώτη φορά, κοιτούν μέσα σε έναν καλλιτεχνικό καθρέφτη και βλέπουν τον εαυτό τους, πλήρως εξοπλισμένο με εμπειρίες, όνειρα, απογοητεύσεις, προσδοκίες και πάθος. Ένα πάθος για έκφραση και δημιουργία, που πνίγεται μέσα στην καθημερινή πραγματικότητα και τις υπαρξιακές αναστολές.

 

Δυο αυτιά τεντωμένα και μια όμορφη διάθεση, αρκούν για να γεμίσουν δεκάδες σελίδες θεατρικών και κινηματογραφικών σεναρίων. Μια ματιά γύρω μας και μια βόλτα στην πόλη, αρκεί για να στήσει την πιο όμορφη σκηνοθεσία με τις πιο δυνατές εικόνες. Φτάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο μικρόκοσμος είναι η βάση για κάθε μεγάλο πράγμα στη ζωή. Αυτός ο μικρός και μπερδεμένος πάντα εαυτός, ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας, είναι μια αστείρευτη δεξαμενή ιδεών. Μια πόρτα είναι… που έτσι και αρχίσει να ανοίγει, φανερώνονται οι πιο βαθιές και παραμελημένες μας αλήθειες.

 

Με αυτή τη διάθεση το 16ο Φεστιβάλ Οίτης διοργανώνει ένα διαδραστικό διήμερο γνωριμίας με τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή σεναρίου για τον κινηματογράφο. Μια ελάχιστη αναγκαία θεωρητική περιήγηση θα δώσει την αφορμή σε κάθε ενδιαφερόμενο, να πειραματιστεί με τη σκέψη του. Να κάνε πράξη απλές ιδέες, που υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν -γιατί όχι- να αποτελέσουν εν δυνάμει προσχέδια σεναρίων και κινηματογραφικών αφηγήσεων. Δεν στοχεύουμε στην γέννεση νέων σεναριογράφων ή σκηνοθετών. Σκοπός μας είναι να ενθαρρύνουμε τους φίλους και τις φίλες, να δουν τον κόσμο που μας περιβάλει με άλλο μάτι. Να δουν την καθημερινή ζωή μέσα από το πρίσμα της δημιουργίας, ως πηγή έκφρασης.

 

Σε αυτό το εγχείρημα θα μας βοηθήσουν άνθρωποι της τέχνης του σεναρίου και του κινηματογράφου. Την πρώτη ημέρα θα κουβεντιάσουμε και θα ανταλλάξουμε απόψεις για τη δομή  και το περιεχόμενο ενός σεναρίου μυθοπλασίας. Για τη δράση, τους χαρακτήρες, τους διαλόγους, την πλοκή και τη δραματουργία. Κάθε ένας και κάθε μια, θα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν και να παρουσιάσουν τη δική τους αφήγηση. Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιάσουμε τις βασικές αρχές  ενός κινηματογραφικού έργου, από το ντεκουπάζ, τα πλάνα και τις λήψεις, τη φωτογραφία και την αισθητική του χώρου, το μοντάζ και το μιξάζ, μέχρι και τις πρώτες σκηνοθετικές και υποκριτικές τεχνικές. Ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, αρκεί για να κάνουμε τη μετάβαση από τη μια πραγματικότητα στην άλλη.

 

Σας καλούμε λοιπόν για μια πρώτη επαφή με το χώρο της εικόνας και της αφήγησης, συζητώντας και ανταλλάσσοντας ιδέες για το πως η ζωή μας μπορεί να γίνει ακόμα πιο όμορφη.

 

Κόστος σεμιναρίου: 25 € και για τις δύο ημέρες

Οι ώρες του σεμιναρίου θα διαμορφωθούν κατόπιν συνεννόησης

Εγγραφή και πληρωμή μέχρι 27/07/2022 μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον παρακάτω λογαριασμό:

ΙΒΑΝ: GR6270100000000591868180382

IC: VPAYGRAA

Όνομα τραπέζης: VIVA PAYMENT SERVICES S.A.

Όνομα δικαιούχου: Γεωργίου Σεραφείμ

Σχετικά με την πρόσβαση με λεωφορείο καλέστε στα ΚΤΕΛ Λαμίας: 2231051345. Υπάρχει διαδρομή για Λουτρά Υπάτης με στάση στον χώρο των σεμιναρίων. Επίσης για όποιον προτιμήσει το τρένο θα υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν μεταφορά από/προς το Σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου κατόπιν συνεννόησης.

Δυνατότητα για ελεύθερη κατασκήνωση στον χώρο του φεστιβάλ κατόπιν συνεννόησης.

Για διαμονή σε ξενοδοχεία στα Λουτρά Υπάτης που βρίσκονται πολύ κοντά στον χώρο των σεμιναρίων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ένωση Ξενοδόχων Υπάτης στο 22310 59380