Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Ο ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΦΩΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
από την Αγγελική Τουμπανάκη (PhD)

Βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής, sound experimentalist.
Official Site: aggelikitoubanaki.com
Aggeliki Toubanaki YouTube Channel
Facebook Page: ToubanakiMusicProjects
«Η φωνή και ισχυρό μέσο επικοινωνίας. Με τη φωνή επικοινωνούμε καθημερινά, είτε μέσω της ομιλίας είναι η θεμελιώδης έκφραση, το προσωπικό μας αποτύπωμα, το κούρδισμα της ολότητας μας. Ο Φωνητικός αυτοσχεδιασμός είναι ελευθερία έκφρασης, μέσον ενοποίησης και κατάθεση προσωπικότητας»
Το εργαστήριο που έχει ως κύριο στόχο να εισάγει τεχνικά και φρασεολογικά τους performers, σε ένα υψηλότερο επίπεδο επάρκειας στην φωνητική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό. Στο Σεμινάριο της Αγγελικής Τουμπανάκη χρησιμοποιούνται βασικές αρχές μουσικής όπως: αρμονία, ρυθμική ακρίβεια, βαθιά ακρόαση και αυτοσχεδιασμός πάνω σε διαφορετικούς ρυθμούς, κλίμακες, μουσικά ιδιώματα, freestyle φωνητικά vocabularies και δομές.
Βασικοί θεματικοί άξονες της φωνητικής διδασκαλίας:
• Φυσιολογία και ανατομία της φωνής
• Συνειδητοποίηση των κινήσεων των δομών του μηχανισμού της φώνησης
• Έρευνα και ανάλυση διαφορετικής ποιότητας και χροιάς της φωνής, πέρα από τη μελωδική εκφορά του λόγου.
• Φωνητικός αυτοσχεδιασμός
Αριθμός συμμετεχόντων: δεν υπάρχει κανένας περιορισμός
Διάρκεια σεμιναρίου: 120 λεπτά

Η Αγγελική Τουμπανάκη εξερευνά εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την καλλιτεχνική έκφραση-δημιουργία και τη διεπιστημονική οδό.
Είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Ογκολογία.
Είναι μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας Φωνής «Voice Mentoring», με σκοπό τον σχεδιασμό θεραπείας και την αποκατάσταση ασθενών με φωνητικές διαταραχές.
Η Αγγελική Τουμπανάκη σχεδίασε και συντονίζει για το Εθνικό Θέατρο το πρόγραμμα «Το Εθνικό δίνει Πνοή» που αφορά στην επανεκπαίδευση της αναπνοής μέσω της φωνητικής έκφρασης και του τραγουδιού, ατόμων που αναρρώνουν από COVID-19, σε συνεργασία με τα τακτικά post-covid ιατρεία της Δ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν”, της Μονάδας Πνευμονολογίας και Αναπνευστικής Ανεπάρκειας Α΄Κλινική Εντατικής Θεραπείας του
Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ευαγγελισμός” και της της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, Γενικό Νοσοκομείο “η Σωτηρία” .
Είναι δημιουργός, παραγωγός και band leader μιας σειράς διαφορετικών μουσικών projects με World Jazz και Nu Jazz μουσική θεματολογία τα οποία παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το 2006 ξεκίνησε να πειραματίζεται με τις «extended» (εκτεταμένες) φωνητικές τεχνικές, το looping, και την ενορχηστρωτική μίξη του φυσικού και του ηλεκτρονικού ήχου.
Διδάσκει Τεχνική της Φωνής, Jazz Αυτοσχεδιασμό, ενώ διοργανώνει στην Ελλάδα Φωνητικούς Κύκλους (Circle Singing), όπως τους διδάχτηκε από τον master vocalist Bobby McFerrin στη Νέα Υόρκη.
Είναι εκπαιδεύτρια του εναλλακτικού καλλιτεχνικού Αrtventure Camp (Χρυσό Βραβείο Τουρισμού 2019, 2020) και η καθηγήτρια Φωνής του Μουσικού Συστήματος Υποκριτικής «MUSA» .
Συνεργάζεται με το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση Εστία. Συμμετέχει στις δράσεις της του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών.
Eίναι η εκπαιδευτικός (μουσική και φωνητική διδασκαλία, διεύθυνση χορωδίας) του ανθρωπιστικού προγράμματος «Kalesma» που προσφέρει ένα μόνιμο μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά της Κιβωτού στην Αθήνα, αλλά και υποτροφίες για περαιτέρω μουσικές σπουδές στο Berklee College of Music (Βοστόνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής).

DRUMMING και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
από τον
Ηλία Δουμάνη
Drummer, συνθέτης, καθηγητής, mixed-media practitioner, sound designer
Official Youtube Channel | Ilias Doumanis
Official facebook Page | Ilias Doumanis Drummer
Ο ντράμερ/συνθέτης Ηλίας Δουμάνης μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό drumset και την χρήση ειδικών προγραμμάτων συνδυάζει το drumming και την ψηφιακή τεχνολογία, συνθέτοντας και δημιουργόντας πολυδιάστατα ηχοτοπια (sound design).
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τρόποι μελέτης στο ηλεκτρονικό drums set, με βάση τα ρυθμικά και ηχοχρωματικά patterns αλλα και τρόποι ενορχήστρωσης με βάση τον συνδυασμό ρυθμού και των ψηφιακών ήχων – samples.
Αριθμός συμμετεχόντων: δεν υπάρχει κανένας περιορισμός
Διάρκεια σεμιναρίου: 120 λεπτά


Ο Ηλίας Δουμάνης ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο πιάνο και το φλάουτο. Τον κέρδισε όμως τελικά το drumming. Σήμερα είναι ενεργό μέλος της ελληνικής jazz, rock και blues σκηνής από το 1980, παίζοντας σε διάφορα jazz clubs, μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ελβετία, Γερμανία, Τουρκία κ.λπ.).
Είναι καθηγητής drums στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το 1990. Έχει διδάξει περισσότερους από 1000 νεαρούς drummers. Πολλοί από αυτούς είναι σήμερα ενεργοί μουσικοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2014 διδάσκει το πρόγραμμα της “Yamaha Popular Music School Drums” για παιδιά.
Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Έλλη Πασπαλά, ο Ορφέας Περίδης, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Γιώτα Νέγκα, ο Γιάννης Χαρούλης, η Άννα Βίσσση, ο Γιάννης Σπανός, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Μελίνα Κανά κ.ά., στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στην πειραματική μουσική σκηνή έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη και keyboardist Βαγγέλη Κατσούλη πάνω στο έργο του συνθέτη, με την πιανίστα-συνθέτη Κωνσταντίνα Πολυχρονόπουλου στο έργο «Ο Κλασικός Κόσμος της Τζαζ» και τη διαμεσική καλλιτέχνιδα Δήμητρα Κους σε sitespecific projects και noise, free jazz improvisation concerts.
Από το 1991 διερευνά συστηματικά τον συνδυασμό τού drumming με την τεχνολογία και ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική- σύνθεση. Έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει Master Classes, όπως “The computer in the service of electronic Drums”, “Technical and Polyrhythmic approach to the drums set”. Παράλληλα ήταν καλεσμένος σε σεμινάρια διακεκριμένων μουσικών όπως το σεμινάριο του jazz drummer και συνθέτη Antonio Sanchez στο πλαίσιο του “Drumfest”, στο “Jazz Guitar” -Workshop του Γερμανού κιθαρίστα Michael Sagmeister και στο Workshop του Matthew Nicholl “Effective rehearsal techniques” στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Προσκαλείται συχνά να παρουσιάσει τον ιδιαίτερο τρόπο του στην ενορχήστρωση με τη χρήση ηλεκτρονικών τυμπάνων και προγραμμάτων. Πρόσφατα η εκπομπή Woodiments στο πλαίσιο του “Behind The Set” είχε ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στο συνθετικό και ενορχηστρωτικό του στίγμα στο drum set μέσα από το project “Drums & Voice Jazztronica Duet”.
Ήταν συνιδρυτής και sound engineer στο Studio ONE. Έχει κάνει σύνθεση/sound design για μουσική επένδυση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων, καθώς και μίνι ντοκιμαντέρ με ανθρωπιστικά και κοινωνικά θέματα και για τον βιωματικό τουρισμό.
Ο Ηλίας Δουμάνης ανήκει στην οργανωτική ομάδα του Sofar Sounds Community στην Ελλάδα, και συνεργάζεται έχοντας “endorsment” με τηνYamaha, την Vic Firth και την Zildjian Company. Από το 2008 είναι επίτιμος καθηγητής του London College of Music.

 

Θα προηγηθεί την Τρίτη 2 Αυγούστου συναυλία από τους Drums Voice Jazztronica Duet – Αγγελική Τουμπανάκη – Ηλίας Δουμάνης με ελεύθερη είσοδο

 

Κόστος σεμιναρίου: 30 €

Εγγραφή και πληρωμή μέχρι 26/07/2022 μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον παρακάτω λογαριασμό:

ΙΒΑΝ: GR6270100000000591868180382

IC: VPAYGRAA

Όνομα τραπέζης: VIVA PAYMENT SERVICES S.A.

Όνομα δικαιούχου: Γεωργίου Σεραφείμ

Σχετικά με την πρόσβαση με λεωφορείο καλέστε στα ΚΤΕΛ Λαμίας: 2231051345. Υπάρχει διαδρομή για Λουτρά Υπάτης με στάση στον χώρο των σεμιναρίων. Επίσης για όποιον προτιμήσει το τρένο θα υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν μεταφορά από/προς το Σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου κατόπιν συνεννόησης.

Δυνατότητα για ελεύθερη κατασκήνωση στον χώρο του φεστιβάλ κατόπιν συνεννόησης.

Για διαμονή σε ξενοδοχεία στα Λουτρά Υπάτης που βρίσκονται πολύ κοντά στον χώρο των σεμιναρίων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ένωση Ξενοδόχων Υπάτης στο 22310 59380