Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Το 16ο Φεστιβάλ Οίτης θα φιλοξενήσει γνωστούς άγνωστους και ασήμαντους σημαντικούς δημιουργούς. Δημιουργούς που δεν το γνωρίζουν, που δεν το υποψιάζονται. Καλλιτέχνες που δεν τολμούν να δουν ότι η ζωή τους είναι μια ιστορία, ένα έργο. Ανθρώπους που για πρώτη φορά, κοιτούν μέσα σε έναν καλλιτεχνικό καθρέφτη και βλέπουν τον εαυτό τους, πλήρως εξοπλισμένο με εμπειρίες, όνειρα, απογοητεύσεις, προσδοκίες και πάθος. Ένα πάθος για έκφραση και δημιουργία, που πνίγεται μέσα στην καθημερινή πραγματικότητα και τις υπαρξιακές αναστολές.

 

Δυο αυτιά τεντωμένα και μια όμορφη διάθεση, αρκούν για να γεμίσουν δεκάδες σελίδες θεατρικών και κινηματογραφικών σεναρίων. Μια ματιά γύρω μας και μια βόλτα στην πόλη, αρκεί για να στήσει την πιο όμορφη σκηνοθεσία με τις πιο δυνατές εικόνες. Φτάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο μικρόκοσμος είναι η βάση για κάθε μεγάλο πράγμα στη ζωή. Αυτός ο μικρός και μπερδεμένος πάντα εαυτός, ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας, είναι μια αστείρευτη δεξαμενή ιδεών. Μια πόρτα είναι… που έτσι και αρχίσει να ανοίγει, φανερώνονται οι πιο βαθιές και παραμελημένες μας αλήθειες.

 

Με αυτή τη διάθεση το 16ο Φεστιβάλ Οίτης διοργανώνει ένα διαδραστικό διήμερο γνωριμίας με τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή σεναρίου για τον κινηματογράφο. Μια ελάχιστη αναγκαία θεωρητική περιήγηση θα δώσει την αφορμή σε κάθε ενδιαφερόμενο, να πειραματιστεί με τη σκέψη του. Να κάνε πράξη απλές ιδέες, που υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν -γιατί όχι- να αποτελέσουν εν δυνάμει προσχέδια σεναρίων και κινηματογραφικών αφηγήσεων. Δεν στοχεύουμε στην γέννεση νέων σεναριογράφων ή σκηνοθετών. Σκοπός μας είναι να ενθαρρύνουμε τους φίλους και τις φίλες, να δουν τον κόσμο που μας περιβάλει με άλλο μάτι. Να δουν την καθημερινή ζωή μέσα από το πρίσμα της δημιουργίας, ως πηγή έκφρασης.

 

Σε αυτό το εγχείρημα θα μας βοηθήσουν άνθρωποι της τέχνης του σεναρίου και του κινηματογράφου. Την πρώτη ημέρα θα κουβεντιάσουμε και θα ανταλλάξουμε απόψεις για τη δομή  και το περιεχόμενο ενός σεναρίου μυθοπλασίας. Για τη δράση, τους χαρακτήρες, τους διαλόγους, την πλοκή και τη δραματουργία. Κάθε ένας και κάθε μια, θα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν και να παρουσιάσουν τη δική τους αφήγηση. Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιάσουμε τις βασικές αρχές  ενός κινηματογραφικού έργου, από το ντεκουπάζ, τα πλάνα και τις λήψεις, τη φωτογραφία και την αισθητική του χώρου, το μοντάζ και το μιξάζ, μέχρι και τις πρώτες σκηνοθετικές και υποκριτικές τεχνικές. Ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, αρκεί για να κάνουμε τη μετάβαση από τη μια πραγματικότητα στην άλλη.

Το Εργαστήρι θα ξεκινάει και τις δυο μέρες στις 18:00, ενώ από τις 22:00 και μετά θα παρουσιάζονται αποσπάσματα ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, που θα επεξηγούν και θα αναλύουν στην πράξη όσες τεχνικές και δραματουργικές θεματολογίες προκύπτουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Σας καλούμε λοιπόν για μια πρώτη επαφή με το χώρο της εικόνας και της αφήγησης, συζητώντας και ανταλλάσσοντας ιδέες για το πως η ζωή μας μπορεί να γίνει ακόμα πιο όμορφη.

 

Κόστος σεμιναρίου: 25 € και για τις δύο ημέρες

 

Εγγραφή και πληρωμή μέχρι 30/07/2022 μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον παρακάτω λογαριασμό:

ΙΒΑΝ: GR6270100000000591868180382

IC: VPAYGRAA

Όνομα τραπέζης: VIVA PAYMENT SERVICES S.A.

Όνομα δικαιούχου: Γεωργίου Σεραφείμ

Σχετικά με την πρόσβαση με λεωφορείο καλέστε στα ΚΤΕΛ Λαμίας: 2231051345. Υπάρχει διαδρομή για Λουτρά Υπάτης με στάση στον χώρο των σεμιναρίων. Επίσης για όποιον προτιμήσει το τρένο θα υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν μεταφορά από/προς το Σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου κατόπιν συνεννόησης.

Δυνατότητα για ελεύθερη κατασκήνωση στον χώρο του φεστιβάλ κατόπιν συνεννόησης.

Για διαμονή σε ξενοδοχεία στα Λουτρά Υπάτης που βρίσκονται πολύ κοντά στον χώρο των σεμιναρίων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ένωση Ξενοδόχων Υπάτης στο 22310 59380

 

 

Ο Λάμπρος Ντούσικος του Κων/νου γεννήθηκε στην Αθήνα 07/12/1975. Κατάγεται από τη Φουρνά Ευρυτανίας και έζησε οκτώ χρόνια στη Λαμία μέχρι να ολοκληρώσει τη δημόσια εκπαίδευση. Από το 1997 μέχρι το 2009 σπούδαζε και εργαζόταν στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιταλία. Δίδαξε κλασική μουσική, θέατρο και φιλοσοφία. Τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή έργων για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ζει στην Κέρκυρα.

Στην Ελλάδα σκηνοθέτησε δύο ταινίες μικρού μήκους και τρία θεατρικά. Η ταινία “Invisible Troupe” διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο κριτικής επιτροπής στο διεθνές φεστιβάλ Halicarnassus και περιγράφει την άρνηση ενός μαριονετίστα να υποκύψει στις ορέξεις μιας πολυεθνικής που δραστηριοποιείται στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Στο στάδιο της χρηματοδότησης βρίσκεται η ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους “Oedipus II”, μια ταινία “πραγματικής εικονικότητας”, σε  σενάριο του ιδίου. Έγραψε επίσης επτά θεατρικές διασκευές και τέσσερα πρωτότυπα έργα για θέατρο. Στη σκηνή ανέβηκε το “Σόλο του Φίγκαρω” του Γ. Σκαρίμπα με τον ηθοποιό Θοδωρή Πεντίδη και στο στάδιο της παραγωγής βρίσκονται τα έργα “Περί Θανάτου” του J. Sramago και “Περλιμπλίν” του F. G. Lorca.

Σπουδές:

– [06-07-2000]: Δίπλωμα κλασικής κιθάρας απ’ το “Conservatorio A. Pedrollo” (Vicenza – Italy). Καθηγητής: Stefano Grondona.

– [04/07/2002]: Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Μουσική, από το “Royal Conservatory The Hague” (The Hague – The Netherlands). Καθηγητής: Zoran Dukic. Αριθμός πράξης συνεκτιμώμενων τίτλων – αναγνώρισης – ισοτιμίας Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.: 33-4/2010.

– [15/9/2008]: Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη Φιλοσοφία, από το “Vrije Universiteit Brussel” (Βρυξέλλες). Επιβλέποντες καθηγητές: Jan Paul Van Bendegem και Johan Stuy. Μέλος της επιτροπής κρίσης της διατριβής ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Αριστείδης Μπαλτάς. Ο τίτλος απονεμήθηκε με το βαθμό της ανώτατης διάκρισης. Θέμα διδακτορικής διατριβής στον τομέα της Επιστημολογίας: «General Theory of Knowledge. Music Vs Metaphysics and Rationalism». Η διατριβή έχει δημοσιευθεί από τη βιβλιοθήκη του Vrije Universiteit Brussel. Αριθμός πράξης αναγνώρισης – ισοτιμίας Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.: 25 2-490”

Πρόσφατα, η μικρού μήκους ταινία του “Μessage 19” κέρδισε το βραβείο κοινού στο 2ο Διεθνές φεστιβάλ Αγρινίου Κινηματογραφικών Μονολόγων και Ταινιών Μικρού Μήκους

Δείτε την εδώ: