Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή»

ερωφπαν

Πρόκειται για την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, μια τραγωδία « Έρωτα και Θανάτου»  και θέση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική Εξουσία.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο. Ο γενναίος Πανάρετος και η Ερωφίλη, αυτή η ηρωίδα του έρωτα και της ζωής, γίνονται παράδειγμα ζωντανό και ο θάνατός τους φάρος που φωτίζει σαν “ήλιος φωτερός”, όπως αναφέρει ο Χορτάτσης.

ΕΡΩΦΙΛΗ: Η φίλη του έρωτα

Η φίλη της καρδιάς και της ψυχής, της άγουρης νιότης που ακόμα και με το θάνατό της υπερασπίζεται την επιλογή της να ζήσει ελεύθερη.Εναντιώνεται στους νόμους μιας ψεύτικης και αυταρχικής κοινωνίας.Υπερασπίζεται το δικαίωμα της ελευθερίας της.Ακόμα και σήμερα υπάρχουν τέτοια κοινωνικά προβλήματα.Υπάρχει ανάγκη από πολλές «Ερωφίλες».Πολλές γυναίκες και στην Ευρώπη ακόμα φορούν μπούρκα και ας μη το ξέρουν..

Η «Ερωφίλη» του Γεωργίου Χορτάτση είναι μια τραγωδία Έρωτα και Θανάτου, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας ύμνος στη Ζωή, ένας ύμνος στον άνθρωπο που αγωνίζεται για μια ζωή πιο βαθειά και πιο ουσιαστική. Άλλωστε δεν ερωτευόμαστε κάτι εντελώς συγκεκριμένο, αλλά τις στιγμές, την ατμόσφαιρα και την αύρα που εκπέμπει η ιδέα του άλλου φίλου.

 

Διανομή-Συντελεστές

Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαϊδης

Σκηνικά Μιχάλης Αγγελάκης

Κοστούμια Όλγα Σχοινά

Μουσική Ανακρέων Παπαγεωργίου

Φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς

 

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν:

Ερωφίλη Φωτεινή Φιλοσόφου

Βασιλιάς Γιάννης Νικολαϊδης

Πανάρετος Βασίλης Ασημακόπουλος

Καρπόφορος Γιάννης Τσιώμου

Χρυσόνομη Τζένη Οικονόμου

 

FOTO

 

ομαδικη

erofili 2_for mail

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση:  12€
Ταμείο : γενική είσοδος 15 € και  φοιτητικό/μαθητικό/ανέργων/στρατιωτικά 10€

Μειωμένο από 8€ στο viva.gr

Προπώληση εισιτηρίων :
SEVEN spots ( Πλ.Λαού, Λαμία τηλ. 22310 66320 ανοικτό καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 11.00 μ.μ)