Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia

Fin’amor

 

… Fin’Amor είναι μεσαιωνική έκφραση που χρησιμοποιήθηκε απο τους τροβαδούρους του 12ου και 13ου αιώνα και δηλώνει τον ιδανικό , τον Τέλειο Έρωτα. Η έννοια αυτή σημαίνει διαρκής πόθος και αναζήτηση του Απόλυτου , κάτι εξ ορισμού άπιαστο, ουτοπικό…

… Η μνήμη της Γής, η μυρωδία της τελετής, το ίχνος της αναπνοής…

H Lamia Bedioui και ο Σόλης Μπαρκή, μας μεταφέρουν το σφυγμό της Γής, σε μια συναυλία πρωτότυπη με πολλούς ρυθμούς και ηχητικά τοπία.
Τραγούδια από όλον τον κόσμο (Ελλάδα, Τυνησία, Αλγερία, Υεμένη, Παλαιστίνη, Ισπανία, Γαλλία, …) από τον 13ο μέχρι τον 20ο αιώνα. Μια συναυλία για κρουστά και φωνή, ανοιχτή στον αυτοσχεδιασμό.

Σημείωση : Ο δίσκος Fin’amor θα επανακυκλοφορήσει σύντομα το 2019 με νέα μίξη και mastering

Μουσικοί:
Lamia Bedioui : Τραγούδι και αφήγηση
Σόλης Μπαρκή : Frame drums, Νταρμπούκα, Talking drums, Ντιντζεριντού, Μπεριμπάου, Κύμβαλα, Νταούλι, Μπόνγκος , Καστανιέτες, Άρπες στόματος, Wood block, Μεταλόφωνο, Καζού, Πλαστική σωλήνα…

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Η Lamia Bèdioui γεννήθηκε στη Τυνησία όπου σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Τύνιδας ( Master ) . Παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι.
Συμμετείχε σε χορωδία κλασικού τυνησιακού τραγουδιού. Έκανε σπουδές στη μουσική και το τραγούδι, αρχικά στη Μουσική Σχολή της Τύνιδας και κατόπιν στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ζει στην Ελλάδα από το 1992. Από το 2002 μέχρι 2010 συμμετείχε στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια εκφραστικών τεχνών, όπως φωνολογίας, κινησιολογίας, αφηγηματικής τέχνης. Το 2013 αποφοίτησε από τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Το θέμα της πτυχιακής ήταν « Οι ερωτικές ιστορίες του αραβικού κόσμου » .
Είναι ιδρυτικό μέλος της Στέγης Προφορικότητας και Παράδοσης “ Μυθολόγιο ”. Η επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι ξεκίνησε το 1995. Ερμηνεύει τραγούδια από διάφορες παραδόσεις της Μεσογείου καθώς και έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι όπως το γαλλικό τραγούδι.
Συνεργάστηκε με αξιόλογους μουσικούς ,τραγουδιστές και περφορμερ στο χώρο της Ethnic , της παραδοσιακής μουσικής και της Jazz ( Jon Balke, El Jazzeera , Λεωνίδας Μαριδάκης, Γιώτα Βέη, Estudiantina Orchestra, Nίκος Κυπουργός, Wouter Vandenabeele και άλλοι) .
Συνεργάζεται με τη Σαβίνα Γιαννάτου από το 1997 με εμφανίσεις και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.
Συμμετείχε σε διάφορους δίσκους : ( Τραγούδια της Μεσογείου, Terra Nostra, In Gedeonis Area, Κρόταλα,
Συγκρότημα Χάρη Λαμπράκη, Ρηχά Νερά, Metamorf…) . Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά : “ Fin’amor ” σε συνεργασία με τον Σόλη Μπαρκή – μια δουλειά βασισμένη στην αρχέγονη σχέση της φωνής με τα κρουστά – η οποία θα επανακυκλοφορήσει σύντομα το 2019,
με νέα μίξη και mastering .
Τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφόρησε την δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “ Athamra ” , με τραγούδια απο τις χώρες της Μεσογείου. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας , σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού ( Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Τυνησία, Γαλλία, Τουρκία, …) καθώς και σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικές , κοινωνικής υποστήριξης.
Έχει συμμετάσχει σαν περφόρμερ και τραγουδίστρια σε θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις των : Μαρία Πανούτσου, Νατάσσα Ζούκα, Μαρίνα Μεργού, Silvia Macchi, Alessandra Maioletti, Eρμίρα Γκόρο κ.α.).

 

Ο Σόλης Μπαρκή γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μουσικός , κωμικός ηθοποιός και ασχολείται με την εικονογράφηση και τα κόμικς . ‘Εχει διδαχθεί Μεσογειακά , Πέρσικα και Αφρικάνικα κρουστά απο τους Μιχάλη Κλαπάκη και Λευτέρη Γρηγορίου .
Ειδικεύεται σε μια ευρεία ποικιλία κρουστών οργάνων απο όλο τον κόσμο όπως- frame drums, udu, ντζέμπε, καντζίρα, dumbek, bells, singing bowls, άρπες στόματος και άλλους τύπους μουσικών οργάνων σαν το ντιντζεριντού και το μπεριμπάου τα οποία του επιτρέπουνα να δημιουργεί πλούσια ηχοχρώματα και ζωντανές εικόνες.
‘Ηταν μέλος σε συγκροτήματα όπως τα ‘‘Μαγικό Χαλί’’, ‘‘Θέρος’’, ‘‘Dingo’’, ‘‘ΛύρΑυλός’’ και έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Μίμης Πλέσσας, Νίκος Ξυδάκης, Κρίστι Στασινοπούλου, Βασίλης Ρακόπουλος, Μιχάλης Νικολούδης,
Zohar Fresco και πολλούς άλλους σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σαν κρουστός σε πολλές δισκογραφικές δουλειές όπως τα‘‘3G Three Generations Jazz Trio’’, (ενα τρίο αποτελούμενο απο τους Μ.Πλέσσα, Β. Ρακόπουλο και Α. Λαδόπουλο).
Το 2006 κυκλοφόρησε την δισκογραφική δουλειά : “ Fin’amor “ σε συνεργασία με την Lamia Bedioui – μια δουλειά βασισμένη στην αρχέγονη σχέση της φωνής με τα κρουστά – η οποία θα επανακυκλοφορήσει σύντομα το 2019, με νέα μίξη και mastering.
Συμμετέχει επίσης σε θεατρικές και χωρευτικές ομάδες, όπως το Εθνικό Θέατρο, καθώς και σε παραστάσεις παραμυθιών και αφήγησης.

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Belle Arte Lamia 2019-20 στο belleartelamia.gr