Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Οι StarWound, η αγγλόφωνη ελληνική μπάντα, που έχει ήδη  ταξιδέψει την μουσική της σε 7 χώρες, παίζοντας σε μεγάλα Φεστιβάλ όπως το Eurosonic της Ολλανδίας, το CLAE του Λουξεμβούργου και το Culturescapes της Ελβετίας και λίγες μόλις μέρες πριν το νέο της τουρ στο Βέλγιο, έρχεται στο 16ο Φεστιβάλ Οίτης γεμάτη ενέργεια.

Με ανανεωμένη σύνθεση και ήχο, μας καλούν να γνωρίσουμε τους σκοτεινούς, αλλά τόσο οικείους ήρωες τους.

Πλάι στα κομμάτια από τους 2 προσωπικούς τους δίσκους, θα παρουσιάσουν νέες κυκλοφορίες τους όπως το “Rose” και το “Dancing Cloud”, με το οποίο συνεργάστηκαν με το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα διασκευάσουν τραγούδια από Portishead, Florence and the Machine μέχρι Amanda Palmer, ενώ θα παρουσιάσουν και ακυκλοφόρητα κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο τους.

 

Παίζουν:

Eve (Κωνσταντίνα Σταυροπούλου) / Φωνή, Synths

Πέτρος Μπούρας / Πιάνο, Synths

Δημήτρης Αζοράκος / Drums

 

Είσοδος ελεύθερη

 

 

StarWound

Αγγλόφωνη μπάντα με έδρα την Αθήνα, που μετρά 10 χρόνια ζωής  και που σύστησε στο ελληνικό κοινό τον “rock cabaret” ήχο.  Οι στίχοι τους αποτελούν ένα φιλοσοφικό και κοινωνικό σχόλιο πάνω στην κατάσταση του σύγχρονου ανθρώπου.  Το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Miles to Walk”– αναφορά στην ελληνική οικονομική και κοινωνική κρίση, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2001, ενώ τον Μάρτη του 2018, οι StarWound κυκλοφόρησαν το 2ο album τους με τίτλο «So Wrong», στο οποίο συμμετέχουν η διεθνής mezzo soprano, Alexandra Gravas και ο Δώρος Δημοσθένους.

Οι StarWound έχουν συμμετάσχει σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως το “River Party” στο Νεστόριο και τα “Αισχύλεια” στην Αθήνα – καθώς και στο εξωτερικό – Eurosonic Festival (Ολλανδία, προτεινόμενοι από την EBU), CLAE Festival (Λουξεμβούργο) / Culturescapes (Ελβετία) / Colora Festival (Βέλγιο). Έχουν επισκεφθεί 17 πόλεις σε Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία και Λουξεμβούργο, για συναυλίες σε σημαντικά τοπικά venues όπως τα “Sounds Jazz Club”, “Jazzcafe Dizzy”, “Jamboree” και “Blues-Sphere”.

Πολλά από τα τραγούδια τους έχουν συμπεριληφθεί στο playlist μεγάλων ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα. Πολλοί ευρωπαϊκοί ραδιοφωνικοί σταθμοί όπως τα “World Radio” (CH), “AraCity” (LX), Nancy Radio (FR) και “AlmaRadio” (BL) παίζουν τα τραγούδια τους. Οι StarWound ήταν ανάμεσα στις νικήτριες μπάντες του διαγωνισμού “YourBand”, που διοργανώθηκε από την ΕΡΤ. Άρθρα για τους StarWound και συνεντεύξεις με το γκρουπ έχουν δημοσιευθεί σε μια σειρά από σημαντικές εφημερίδες, περιοδικά και websites, όπως: “Jazztime” (CH), “De havenloods” (NL), ‘Jazznu (NL), “Τα Νέα”, “Εφημερίδα των Συντακτών”, “AthensVoice”, “Αvopolis”, κ.α. Η μουσική τους διδάσκεται σαν μοντέλο σύνθεσης σε πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας.

Τον Δεκέμβριο του 2018 εμφάνισαν για πρώτη φορά στην σκηνή την EVE, την περσόνα της τραγουδίστριας τους, όταν αυτή γράφει στίχους. Ακολούθησε μια σειρά παραστάσεων στο Faust στην Αθήνα με τίτλο ‘Eternally’. Από το καλοκαίρι του 2019, η μπάντα απαριθμεί τρία μέλη. Το 2021 κυκλοφόρησαν το βίντεο του κομματιού ‘Rose’, ως προπομπό του επερχόμενου άλμπουμ τους και τον Μάιο του 2021 συνεργάστηκαν με το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το κομμάτι ‘Dancing Cloud’, το οποίο γράφτηκε για τον εκλιπόντα πρώτο χορευτή της Λυρικής, Σάσα Νέσκωβ.