Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Σεμινάριο από το Περιπλανώμενο Μουσείο των πολιτισμών*.
Οι ιστορίες που κρύβονται στα αντικείμενα ή ιχνηλάτες ιστοριών!


Όλοι οι πολιτισμοί παράγουν αντικείμενα. Συνηθίζουμε να τα βλέπουμε και να τα εκτιμούμε για την καλλιτεχνική και αισθητική τους αξία. Αλλά τα αντικείμενα είναι αποθήκες μνήμης. Περιέχουν ιστορίες πρόθυμες να μας εκπλήξουν αν είμαστε ικανοί να τις προφτάσουμε! Μας αφηγούνται παλιούς μύθους, ξεχασμένους τρόπους… Αλλά πάνω απ’όλα είναι γεμάτα από ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί.

Σ’έναν κόσμο που τείνει να γίνει εικονικός (με οθόνες αφής και εικονική πραγματικότητα) αντιπροτείνουμε την ανάκτηση του συναισθήματος του αυθεντικού αντικειμένου.
Τη μάθηση μέσα από το αισθητηριακό και συναισθηματικό βίωμα.

Στο Περιπλανώμενο μουσείο υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να γνωρίσουμε το ”άλλο” το διαφορετικό, για να ανακαλύψουμε (και να κατασκευάσουμε) τις γέφυρες της πολιτισμικής κατανόησης που μας ενώνουν και μας συνδέουν.

Το αντικείμενο είναι η αφορμή για να μιλήσουμε για τους ανθρώπους, να ξυπνήσουμε την περιέργεια, να μάθουμε περισσότερα.

Είναι ένα σεμινάριο που προωθεί την διαπολιτισμική αγωγή και την δημιουργικότητα, την δυνατότητα μας να αφηγούμαστε και να ακούμε.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους με περιέργεια!

 

Ώρες σεμιναρίου Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Αυγούστου: 11.00 – 14.00

Σε όσους /ες  το επιθυμούν δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης από τον οργανισμό Sovint (Asociacion Cultural Sovint, Valencia)

 

Κόστος συμμετοχής: 25 € (κατόπιν συνεννόησης στο 22310 51075, οι θέσεις είναι περιορισμένες)

 

*  Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών με την Έκθεση “Στη Χώρα των Σκιών” μπορείτε να τα παρακολουθήσετε την Δευτέρα 8, Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Αυγούστου από 20.00 – 22.00 (περισσότερες πληροφορίες εδώ)