Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Τρείς γυναίκες, τρεις φωνές, οι ΦΡΥΔΕΣ, εμπνευσμένες από τη μεγάλη ζωγράφο Frida Kahlo, με τη συνοδεία ενός ακορντεόν και μιας κιθάρας διασκευάζουν και τραγουδούν με χιούμορ και χρώμα ένα ποικολόμορφο ποτ πουρί από το ελληνικό ρεπερτόριο.

Μέσα από  τις μουσικές καταβολές τους, εξερευνούν τη δύναμη των συνειρμικών συνδέσεων και «δένουν» απρόσμενα τα 90s με τα λαϊκά τραγούδια, το ρέγκε ύφος με την ελληνική ποπ, το ηπειρώτικο με την κερκυραϊκή καντάδα, το ρετρό με το έντεχνο, το ρεμπέτικο με την ντίσκο, την ¨κουλτούρα με το τράς, το τρόλ με το σοβαρό, το γνωστό με το άγνωστο.

Οι ΦΡΥΔΕΣ, τρεις γυναίκες του σήμερα, τραγουδούν και μιλούν, θυμούνται και συγκινούνται, ερωτεύονται και ξορκίζουν, διασκευάζουν και διασκεδάζουν, προκαλούν και προσκαλούν το κοινό να συνδεθεί ξανά με τις αναμνήσεις  και τα βιωματά του σε μια νέα συνθήκη.

 

 

Βιογραφικά συντελεστών

 

Εύα Μυλωνά: Σπούδασε Ψυχολογία, είναι μουσικός και performer. Έχει σπουδάσει κλασικό πιάνο και τραγούδι, παραδοσιακό τραγούδι, δυτική και Οθωμανική θεωρία της μουσικής. Έχει συμμετάσχει ως χορωδός σε επαγγελματικά φωνητικά σύνολα κλασικού ρεπερτορίου, σε χορωδία, και σε πολυφωνικές ομάδες παραδοσιακού τραγουδιού. Τον τελευταίο καιρό διευθύνει τη χορωδία Εξαρχείων. Έχει συμμετάσχει σε επαγγαλματικές θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και μουσικός επί σκηνής. Σπουδάζει στη δραματική σχολή “Ιάκωβος Καμπανέλλης” από το 2021.

 

Έλενα Μεγγρέλη: Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Υποκριτική του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. Έχει συνεργαστεί με τους Θ. Γκόνη, Σ. Ετεμαντί, Γ. Κακλέα, Γ. Καραντινάκης, Λ. Κονιόρδου, Τ. Λύγαρη, E. Λυγίζο, Θ. Πετράκη, Σ. Φιλλιπίδου, Γ. Χουβαρδά, F. Rubio, K. Bogomolov κ.α. Είναι εμψυχώτρια θεάτρικών ομάδων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (Εθνικό Θέατρο, Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης Άρσις, 19ο Γυμνάσιο Πάτρας, Ανοιχτα Σχολεία Δ. Αθηναίων κ.α). Είναι μέλος της Χορωδίας Εξαρχείων και του μουσικού συνόλου Chores.

 

Βασιλική Παππά : σπουδάζει Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Τέχνες. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής και τζαζ  κιθάρας καθώς και σεμινάριο φωνητικού αυτοσχεδιασμού με τη Σαβίνα Γιαννάτου. Είναι μέλος ως χορωδός στην χορωδία Εξαρχείων καθώς και της Ανοιχτής Ορχήστρας.  Έχει συμμετάσχει στην μουσικοθεατρική παράσταση “Κι έναν καιρό μια φορά”.

 

Είσοδος ελεύθερη

Νωρίτερα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν οι προβολές των βραβευμένων ταινιών του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.  Περισσότερα εδώ.